Notícies

Gassó ha rebut el guardó al Congrés de Diputats

Un gran premi a una gran gestió

El nostre Alcalde, Joan Gassó, va rebre el passat dijous 20 de gener el premi  Trámite Parlamentario y Municipal a la millor iniciativa econòmica presentada per una corporació local, en un acte presidit per Manuel Marín, màxim càrrec de la cambra baixa. En el seu discurs, Gassó va agrair el suport constant i la col·laboració als seus companys de govern (IUSF i IC-EUiA), als treballadors del Consistori i als veïns i veïnes de Sant Fost. Va destacar el valor d’aquest guardó, que ha estat atorgat a un municipi petit com a símbol de la gran tasca que duen a terme aquestes administracions. Aquest premi és l’exemple inequívoc de la feina que IUSF està realitzant pel bé de Sant Fost, amb eficàcia, creativitat i un estil de governar que fa oblidar els temps de la inestabilitat. Amb Joan Gassó i amb Independents Units per Sant Fost, el nostre poble creix en benestar i en progrés. La bona gestió s’escriu amb lletres d’or després del reconeixement del Congrés de Diputats: les sigles IUSF.

27/01/05

Montserrat Sanmartí, primera alcaldessa de la història de Sant Fost

La darrera setmana del mes d'octubre el nostre alcalde, Joan Gassó, va tenir vacances, per la qual cosa la primera Tinent d'Alcalde, Montserrat Sanmartí, es va convertir durant aquest període en alcaldessa accidental, la primera dona que exerceix el màxim càrrec municipal en la història de Sant Fost. Alhora va presidir el Ple Municipal del 2 de novembre. Una bona notícia, que serveix per avançar en la igualtat de gèneres en l'exercici de càrrecs públics, aposta que ja va fer IUSF en la seva llista electoral.

27/12/04

Montserrat Armengol, nova regidora de l'Equip de govern

Montserrat Armengol (a la dreta a la imatge) és la nova regidora de Sanitat i Benestar Social, després de la renúncia de Míriam Forés. Prengué possessió de la seva acta com a regidora d'IUSF en el Ple que se celebrà el dia 21 de setembre. Montse Armengol està casada i té tres filles. És mestra d'Educació Infantil i va ser directora del Casal d'Estiu, a més de Presidenta de la UE Sant Fost de Bàsquet. 

21/09/04

Míriam Forés, en un Ple molt emotiu, renuncia a l'acta de regidora

Míriam Forés i Calduch, regidora de Benestar Social i Sanitat (en el mig en la imatge) s'ha vist obligada a renunciar a l'acta de regidora perquè anirà a viure i treballar lluny de Sant Fost. En el Ple del dimarts 7 de setembre va presentar oficialment la seva renúncia. L'acta d'edil correspondrà ara a Montserrat Armengol, que ocupava el vuitè lloc de la nostra llista. El nostre portaveu a l'Ajuntament, Juan F. Fernández, va llegir un escrit molt emotiu en el qual va emfasitzar la tasca duta a terme per la Míriam en els darrers setze mesos, destacant la seva alegria connatural i la seva disposició a l'amistat més sincera. En mostrem un extracte, adaptat al sentir de tots els membres d'IUSF:

Benvolguda Míriam:

Ha estat tot un privilegi tenir-te com a companya de grup, en uns moments realment brillants per a la història de Sant Fost, en un equip que ha assolit una gran victòria i que està realment compromès amb la feina ben feta. La teva col·laboració, la teva tasca durant aquests setze mesos no es pot oblidar ni menystenir. Has estat un dels fars de la nostra travessia, ens has alleujat amb el teu somriure i has fet menys feixuga la feina de cada dia. Avui ens deixes, però no te’n vas: és molt el que hem après de tu i el que la teva simpatia ha deixat en nosaltres. La regidora plega: l’amiga es queda per sempre.

La Míriam va voler dedicar unes paraules d'agraïment als companys i companyes de l'Equip de Govern, als treballadors del Consistori i als regidors en general. Els partits de l'oposició també li van desitjar molta sort en el futur que ara comença.

Finalment, el nostre Alcalde, Joan Gassó, va ressaltar que ha estat tot un plaer haver tingut l'oportunitat de treballar amb el seu pare i amb ella, i va expressar el seu agraïment per la tasca feta i per haver donat al Consistori una dinàmica d'alegria que serà inoblidable. 

Míriam, com va expressar Bécquer en les seves Rimas (IV), 

"No digáis que, agotado su tesoro,

de asuntos falta, enmudeció la lira;

podrá no haber poetas, pero siempre

habrá poesía."

Des d'Independents Units per Sant Fost t'agraïm sincerament haver-nos omplert de poesia en aquests darrers setze mesos. Gràcies, i que tinguis molta sort. 

9/09/04

Compliment del programa

Si no està satisfet, li tornem els seus diners
L’Ajuntament de Sant Fost ha fet realitat una de les promeses del programa d’Independents Units per Sant Fost, amb la seva aposta per la qualitat dels serveis, l’eficàcia i la professionalitat d’aquells que els fan possibles. La mesura, que és totalment inèdita a l’Estat Espanyol, s’ha aplicat a la xarxa de sanejament, el subministrament d’aigua, el de devolució i la concessió de llicències d’obres, consisteix a tornar els diners als veïns que hagin patit algun error o disfunció en el compliment dels serveis municipals per part del Consistori.  El primer veí afectat va rebre de mans del nostre Alcalde, Joan Gassó, un xec per import de 143,88 €, equivalent a l’import del rebut de l’Impost de Circulació del seu nou vehicle, atès que per una errada s’havia cobrat alhora l’impost del vehicle que havia estat donat de baixa. Cal assenyalar que aquesta mesura compromet l’Ajuntament a continuar oferint uns serveis de qualitat, d’acord amb el que IUSF havia promès en el seu programa. El que compten són els fets: IUSF compleix.
28/07/04

Sant Fost viu el Fòrum 2004

Sant Fost ha participat en el Programa de Municipis i Entitats al Fòrum, d'acord amb la seva condició de poble capdavanter en la comarca del Vallès per la seva participació en aquest esdeveniment cultural. Una representació nodrida de la població, formada per representants polítics, associacions cíviques i culturals i ciutadania (repartida en diferents franges d'edat) va assistir a la recepció per part de la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Maravillas Rojo, el passat dissabte 17 de juliol. Gassó va ressaltar la implicació del municipi en el Fòrum 2004 i va glossar els tres grans eixos en què es basa: la sostenibilitat, la diversitat cultural i les condicions de la pau. Seguidament, la delegació assistí a l'exposició "Ciutats, cantonades" i més tard l'Alcalde va dur a terme la suspensió del talismà en l'espai dels Talismans del Món, acompanyat del desig corresponent. Tothom qui va voler va poder penjar el seu talismà. Un cop va acabar l'acte, la delegació pogué visitar lliurement el recinte. 
21/07/04

Cap de setmana intens per als regidors d'IUSF

El cap se setmana del 29 i 30 de maig ha estat especialment intens per a l’Equip de Govern de Sant Fost, ja que s’han dut a terme alguns dels esdeveniments més destacats del “Maig Viu”, concretament la XV Nit de l’Esport (amb victòria de Raül Falcó i Ariadna Garcia en la categoria d’Escola Esportiva Municipal i d’Alberto Ortega, Maria Pastor i Sara Torres en la categoria de clubs), la cloenda de les activitats extraescolars JOC x JOC, la jornada informativa sobre el poble sahrauí i la inauguració de l’exposició fotogràfica de Martí Dalmases, així com la setena edició de la Trobada de Puntaires, organitzada pel Grup de Dones Hedera. En les imatges, la Nit de l’Esport i el lliurament d’obsequis de la Trobada de Puntaires.  

31/05/04

PSC i CiU rebutgen el consens sobre els òrgans municipals d'informació

L’Ajuntament ha de garantir per llei la participació dels regidors i dels grups municipals en els òrgans d’informació i difusió municipal. Aquesta garantia només es podrà fer efectiva si s’aplica un Reglament que han d’aprovar els mateixos Plens. Precisament en sessió plenària –a principis de febrer- es va acordar començar a treballar els portaveus dels diferents grups municipals per poder tenir el reglament abans de les vacances. IUSF ha demostrat en tot moment la seva voluntat d’arribar a acords que permetin reflectir el pluralisme en els òrgans de comunicació. Així, els grups han aportat un esbós de reglament a fi d’atènyer el consens: el primer tema tractat és la creació d’un Consell Municipal de Comunicació amb la participació activa dels regidors de l’Ajuntament i de les entitats i associacions del poble. La idea és rebutjada totalment pel Sr. Pere Camprubí, al·legant que no poden participar entitats i clubs “comprats per l’Equip de Govern amb les subvencions” i a més manifesta el seu desacord amb la mateixa creació del Consell d’Informació, en un clar incompliment de l’esbós de Reglament presentat per la Comissió Executiva del PSC de Sant Fost, que tant diu respectar.

Fins al moment s’han realitzat tres reunions que han demostrat que no tenen cap voluntat d’arribar a un acord, ja que no volen tenir cap relació amb l’Equip de Govern, es neguen al diàleg i després van criticant i acusant el nostre Alcalde d’antidemòcrata.

La posició del Sr. Camprubí ha estat recolzada pel Sr. Joaquim Pérez (CiU), amb el mateix discurs: no volen que se’ls relacioni amb l’Equip de Govern. Per la seva banda, la popular Dolores Páez està desconcertada per l’actuació dels seus companys d’oposició.  

Finalment, a la darrera reunió el Sr. Camprubí i el Sr. Pérez van dir que l’Equip de Govern presentés un Reglament, que ells ja el valorarien. La deducció lògica de tot plegat és que no volen arribar a un Reglament consensuat per després poder acusar l’Equip de Govern, com sempre fan, de defensar postures dictatorials.

Cal que se sàpiga d’una vegada que el Sr. Camprubí menysprea, insulta i desqualifica de la manera més vil l’Equip de Govern legitimat per les urnes. Una actitud lamentable de la qual hauria de prendre nota el seu partit.

Mentre uns es dediquen a destruir per sistema, nosaltres fem el que el poble ens ha demanat: governar. 

11/06/04

FECSA ENDESA informa de la retirada de tres línies d’alta tensió
L’aposta d’Independents Units per Sant Fost per un casc urbà sense torres d’alta tensió s’està fent efectiva, ja que, segons informa FECSA ENDESA, han estat retirats dos trams de tres línies d’alta tensió de 110 i 132 kV que creuen el nucli urbà de Sant Fost, així com de la futura zona d’expansió de Santa Maria de Martorelles.  Ha estat desballestada una línia de 132 kV i dues de 110 kV, fent un total de 43 torres metàl·liques d’una mitjana de 30 m. i 9 tones de pes cadascuna, així com 9,3 km. de cable. En el comunicat assenyala que “aquesta actuació s’ha fet amb la col·laboració dels dos ajuntaments vallesans i ha permès racionalitzar la xarxa d’aquesta zona de la comarca, unificant línies que antigament pertanyien a diferents companyies elèctriques, millorar-les tecnològicament i ampliar-ne la seva capacitat per poder donar una resposta adequada a l’increment de la demanda energètica”. Per últim, cal assenyalar que els cinc circuits que han estat desmantellats s’han fet passar pels afores d’ambdues poblacions. 

23/05/04

Parlem de democràcia? Sí, però de debò

Ja estem acostumats, des d’Independents Units per Sant Fost, a les cartes extemporànies de la senyora Josefina Caro a la publicació “Línia Vallès”, unes missives que sempre tracten del mateix tema: la desqualificació barroera de la tasca duta a terme per l’Equip de Govern que presideix Joan Gassó. En la seva darrera intervenció, la senyora Caro fa una mena de dissertació sobre el que significa ser demòcrata a Sant Fost: acusa l’Alcalde de males arts, d’antidemòcrata (per tant, de dictador, si el diccionari de sinònims no s’equivoca) i de recollir les esclofolles que deixen els altres partits. Està legitimada per parlar de democràcia una senyora que posa en dubte la decisió presa majoritàriament pel poble de Sant Fost en triar el seu Consistori, tot atorgant 1859 vots a les forces que actualment el governen (IUSF i IC-EUiA)?  Aquesta presumpta demòcrata es dedica, amb els seus companys de partit, a posar pals a les rodes a tota acció municipal i el seu únic objectiu és criticar –de manera destructiva- l’Equip de Govern, sense aportar mai res en positiu i fins i tot (ells sí) arribant a l’insult i la desqualificació personal, la qual cosa demostra la seva absència absoluta de programa. La senyora Caro afirma en la seva carta que els components del Grup Municipal Socialista de Sant Fost porten al Ple les decisions preses per majoria dins la seva Agrupació: aquestes consisteixen a torpedinar sistemàticament el treball municipal que es presenta per  ser sotmès a votació en els Plens, sense cap proposta constructiva, sinó amb l’única intenció d’atacar l’Alcalde proposi el que proposi. Estranya concepció de la democràcia.

No dubtem, i mai no ho farem, que les bases del PSC de Sant Fost són demòcrates i que tenen la seva veu dins el grup. Tanmateix, valorem molt positivament el tarannà negociador i dialogant del nou President del Govern, Rodríguez Zapatero, un tarannà que els edils del Grup Municipal Socialista no segueixen ni de bon tros, com demostra, per exemple, la insistència del senyor Pere Camprubí –enviat des de Barcelona i sense cap relació prèvia amb Sant Fost- en interposar denúncies contra l’Ajuntament i el seu Alcalde que sempre acaben sent desestimades per la seva inconsistència. Estranya concepció del diàleg.

Si parlem de males arts, com fa la senyora Caro, és indubtable que el senyor Camprubí és el gran especialista, de la mateixa manera que és un expert en dir a tot que no i , per exemple, ser capaç d’aturar de manera indefinida l’acord sobre la participació dels grups polítics en els mitjans de comunicació (concretament, a la revista “L’Alba”, ja que no existeix TV privada a Sant Fost, una altra dada que a la senyora Caro se li escapa), circumstància que al seu torn perjudica els altres grups municipals. És això (com diu ella) “l’expressió de la diferència, (...) la mobilització en defensa de les nostres idees i els nostres drets”, o bé és la renúncia al consens i la perpetuació de la intolerància i el sectarisme?

Si perdem la memòria i no som capaços d’entendre que la història es repeteix (la legislatura anterior amb Glòria Duarte apartada de la seva condició de portaveu per Pere Camprubí i la legislatura actual amb la mateixa situació aplicada a Josep Morales) correm el risc de tornar a èpoques passades, i això al poble de Sant Fost no li interessa, perquè actualment ja no som notícia per la inestabilitat sinó per la qualitat que representa viure al nostre poble.

En definitiva, als regidors del Grup Municipal Socialista els resulta insuportable d’acceptar que la lliure manifestació d’opinions (manifestada en les Eleccions Municipals) hagi desembocat en un Consistori que realment està treballant en positiu per Sant Fost amb un programa honest i una estabilitat exemplar.

No, senyora Caro, definitivament vostè no té la raó. 

23/05/04

 

 

 

 

Rebrà el guardó a la millor iniciativa econòmica municipal de tot l’Estat

Joan Gassó obté el premi a la feina ben feta

Independents Units per Sant Fost està d’enhorabona. Joan Gassó, el nostre Alcalde, que ha dut l’estabilitat al nostre poble i que treballa de valent cada dia a fi de millorar-lo, rebrà el dijous 20 de gener, al Congrés dels Diputats i de mans del seu president, Manuel Marín, el premi Trámite Parlamentario y Municipal a la millor iniciativa econòmica presentada a una corporació local. La iniciativa, de la qual ja vam parlar a la nostra web, obliga a l’administració local a retornar els diners als veïns quan els serveis no es compleixen de forma correcta i ja s’aplica des de fa un temps a Sant Fost (es tracta del Programa de Satisfacció Garantida). Aquests premis són convocats per a premiar les millors iniciatives presentades per eurodiputats, diputats, consellers i regidors en llurs institucions respectives. El premi ha estat atorgat perquè suposa un evident benefici per als ciutadans i les ciutadanes i ha hagut de competir amb altres 300 iniciatives rebudes d’arreu d’Espanya. Es tracta d’un merescudíssim reconeixement a la tasca duta a terme per Joan Gassó en els darrers anys, amb un Equip de Govern eficaç (constituït per IUSF i IC-EUiA) que ha sabut portar el benestar als santfostencs i les santfostenques, amb un canvi extraordinari a tots els nivells. Abans, dissortadament, Sant Fost era notícia per la inestabilitat. Amb Joan Gassó Sant Fost és notícia, de manera esplendorosa i davant  la resta de municipis espanyols, per la seva gestió a la recerca de la qualitat i l’eficiència. Enhorabona Joan Gassó, enhorabona IUSF, i sobretot, enhorabona Sant Fost!  

15/01/05

IUSF compleix amb el seu programa

Després de 18 mesos de govern independent, la capacitat de treball dels seus integrants ha fet possible que un bon nombre dels punts que constituïen el nostre programa ja s'hagin convertit en realitat, a més d'aquells que es troben en marxa i que aviat es materialitzaran. Aquest serà l'eix del nou Santfostenc, en la seva edició de les Festes de Nadal i Cap d'Any, una edició amb moltes novetats, tant pel que fa al format com als continguts, amb editorial, les coses nostres (notícies que afecten especialment els homes i dones d'IUSF), les notícies d'interès i fins i tot una nova secció en clau d'humor. 

27/12/04

Un cop més, el PSC intenta manipular el poble
Accés a document PDF

12/10/04

Text del discurs de l'11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya

Manifest llegit el dia 11 de setembre de 2004, Diada Nacional de Catalunya, per Enric Gil (en la imatge), en representació d'Independents Units per Sant Fost:

Un any més, Catalunya celebra amb normalitat institucional la seva Diada Nacional, l’Onze de Setembre, moment en què els ciutadans i les ciutadanes del nostre país realitzen actes d’afirmació de la nostra condició nacional, amb els seus trets diferencials ben presents. Un dels reptes que tenim plantejats en aquests moments és el de la redacció del nou Estatut, un text que ha d’esdevenir paradigma de la nostra realitat i que ha de recollir els canvis que s’han produït en el darrer quart de segle, atès que una llei no pot ser immutable com proclamen els dogmàtics, sinó flexible i modificable. Aquesta llei fonamental, que hem d’elaborar entre tots, no pot menystenir la riquesa plural de Catalunya i tampoc no pot quedar ancorada en el centralisme unificador, sinó que ha d’obrir-se als municipis com a realitat primigènia que constitueix la trama i l’ordit de la nostra nació. Exhortem el Govern de la Generalitat  a seguir aquest camí sense bandejar ningú, amb les eines del diàleg i la tolerància.

El municipalisme ens ha de servir per atansar-nos a un futur amb més llibertat i més democràcia. Són molts els reptes que tenim al davant, ja que la construcció d’un poble com Sant Fost és una tasca diària i no exempta de dificultats: el treball dut a terme en els darrers anys, el canvi que ha viscut el nostre municipi en tots els ordres és la conseqüència d’aquesta empenta, la que ens permetrà lluitar per noves fites en l’àmbit de les infraestructures, urbanístic, cultural, esportiu, educatiu, mediambiental, en el benestar social i la igualtat de gènere. Estimar Sant Fost és una forma coherent d’estimar Catalunya i la seva gent en tota la seva rica diversitat. No perdem aquesta estimació i celebrem tots junts la nostra Diada Nacional, sense divisions estèrils que trenquin la nostra unitat i fermesa. Visca Sant Fost i visca Catalunya!

9/09/04, actualitzat el 12/10/04

Festa Major 2004

Èxit sonat de participació

La Festa Major d'enguany, que va acabar el passat 1 d'agost, es va cloure amb un èxit sonat de participació. La varietat d'actes programats i la seva qualitat van provocar que els santfostencs i les santfostenques sortissin al carrer i s'impliquessin de manera molt rellevant. Independents Units per Sant Fost no en va ser una excepció i en tenim una bona mostra. En la primera imatge, la saborosa paella d'IUSF elaborada per José Manuel Murcia; en la segona, Dídac Forés rebent el premi a la participació del Concurs de Paelles de mans de l'Alcalde, Joan Gassó, i de la Regidora de Cultura, Marisa Silvente; a la tercera, una simpàtica imatge de José Manuel Murcia amb el seu fill Sergio; a la quarta, la ballada de sardanes, on es distingeix la Regidora d'Ensenyament, Montserrat Sanmartí; per últim, els regidors del Consistori en l'acte de lliurament dels obsequis en la Trobada d'Autos i Motos Antics.
5/08/04

Inaugurada l’escultura del Parc Central, amb la visita de l’ambaixadora de Cuba

La cooperació entre Cuba i Sant Fost s’ha tornat a viure amb la inauguració de l’escultura del Parc Central el passat dissabte 24 de juliol, una obra dirigida per l’escultor cubà Silvio Pérez i realitzada per un grup d’alumnes del 1r. Taller d’Escultura (IES Alba del Vallès), la qual simbolitza els tres grans eixos del Fòrum de les Cultures (diversitat cultural, pau i sostenibilitat). En l’acte, a més de l’Alcalde Joan Gassó i del regidor de Cooperació Antonio Escribano (IU-EUiA), van ser-hi presents l’ambaixadora de Cuba, Isabel Allende, que va destacar la grandesa de Sant Fost expressada en la seva solidaritat, i el cònsol de Cuba a Barcelona, Luis A. Quirantes.
28/07/04

La nova Llar d'Avis de Mas Cantí és una realitat

El passat diumenge 4 de juliol tingué lloc la inauguració de Can Mas Cantí, la nova Llar d'Avis de Sant Fost, un espai en el qual la gent gran podrà accedir a una varietat de serveis (perruqueria, bar, pedicura, jocs, activitats de punta de coixí, etc.) i que ha estat una de les apostes d'Independents Units per Sant Fost des de la passada  legislatura. Juan Fernández en una primera etapa i Míriam Forés després (en la imatge, fent el discurs d'inauguració)  han estat part important d'aquest procés d'acondicionament de l'antic Ambulatori Municipal. Mas Cantí estarà gestionat per l'Associació Cívica de la Gent Gran, presidida per Loreto Fullà. A l'acte assistiren uns 250 avis i àvies, que van poder veure in situ les noves instal·lacions. 
7/07/04


Joan Gassó és entrevistat a COM- Ràdio
L'Alcalde de Sant Fost i President d'IUSF va ser entrevistat el diumenge 16 a COM-Ràdio, concretament en l'espai Dies de ràdio i en la secció On és la Mabel? Els concursants havien d'encertar de quin poble estaven parlant i l'Alcalde responia d'acord amb les pistes que anaven donant. Finalment, li han fet una entrevista, que podeu escoltar en format MP3.

23/05/04

Accés al document sonor

Desestimada una nova denuncia de Pere Camprubí (PSC) contra l’Ajuntament per vulneració de drets fonamentals

El recurs contenciós administratiu presentat per Pere Camprubí (PSC)  contra l’Ajuntament, demanant l’anul·lació dels acords del Ple del 10 de febrer i de la Comissió Informativa del 5 de febrer que va servir per preparar-lo, ha estat considerat inadmissible pel Jutjat Contenciós Administratiu núm. 8 de Barcelona, perquè el procediment ha estat inadequat. Els motius per a la impugnació del Ple han estat considerats irrellevants, per la qual cosa no s’ha observat en cap moment vulneració dels drets fonamentals com reclamava el denunciant. Quant a l’acord més destacat, l’aprovació dels Comptes corresponents a l’exercici de 2002, en què Camprubí votà en contra, la mateixa sentència fa constar  que el denunciant no va fer  ús del dret a obtenir informació i tampoc no consta que aquest exercici li fos negat. A més, Camprubí -ni cap membre del PSC-, no va assistir a revisar els comptes en els 25 dies que tenia com a termini i, segons la mateixa resolució del jutge,  no podia exigir les fotocòpies de tota la documentació, ja que era extremadament voluminosa.

Des d’Independents Units per Sant Fost ens preguntem quan s’adonarà el PSC comarcal que aquesta política no ha tingut mai èxit a Sant Fost, un municipi en el qual regna l’estabilitat i que no accepta la desqualificació i l’atac constant com a forma de fer política.   

7/05/04

Comença el Taller de Salut i Qualitat de Vida

Amb l’objectiu d’oferir un espai per a la formació personal i desenvolupar hàbits de salut i qualitat de vida tot incrementant l’autoestima, s’ha iniciat el Taller de Salut i Qualitat de Vida, dirigit a persones més grans de 55 anys que tinguin ganes de relacionar-se i passar-ho bé. Aquest Taller consta de 6 sessions amb una durada de 3 hores cadascuna. El dia 29 d’abril començà la primera (La salut física): les següents tenen lloc el dia 6 de maig (La salut emocional), el dia 13 (Salut mental), el dia 20 (L’autoestima), el 27 (L’actitud positiva) i acabarà el 3 de juny (Viu el present). Les sessions es fan a l’Ateneu i comencen a les 10 del matí, tutoritzades per EQUIP (Associació de Creixement Positiu). El Taller és organitzat per l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Fost.
7/05/04


Augmenta el nombre de viatgers que utilitzen l’Albus

Des de l’1 d’abril, l’Albus té un vehicle més petit i el recorregut també s’ha modificat, augmentant-ne el nombre de carrers al veïnatge de Can Calet i entrant per diversos carrers de la Zona Centre i de la Zona Est, tot arribant a Can Boc. En tots els viatges arriba fins a l’estació de Renfe Mollet-Sant Fost, una millora molt ben valorada. A més, el nombre de parades s’ha ampliat  i s’ha eliminat en el recorregut el trajecte fins a Mas Llombart i La Conreria, atès que els estudis indicaven un ús molt reduït de l’Albus en aquestes zones. També s’ha modificat l’horari, valorant que als matins la arribada de l’Albus a l’estació va lligat amb l’horari de trens a Barcelona i a la tarda, amb la tornada de trens de Barcelona. Una altra millora destacable és la participació en el sistema d’integració tarifaria ATM. Alhora ha estat creat un servei addicional de transport escolar que té com a objectiu recollir els joves dels veïnatges de Mas Corts i Mas Llombart i portar-los a l’IES Alba del Vallès.

24/04/04

Novetats a la Regidoria de Seguretat Ciutadana i Via Pública

El regidor i 1r. Tinent d'Alcalde, Juan F. Fernández, ha informat IUSF.net de les novetats a la seva àrea. En una setmana s'augmentarà la plantilla de la policia local en dos nous agents. També s'ha posat en marxa el control de sorolls de motos: es faran controls i aquells que donin positius seran citats a l'Ajuntament perquè solucionin el problema en 15 dies: si ho han fet no seran multats. Els reincidents en tots els casos sí són multats. Per últim, s'han comprat bandes per reposar les que s'han trencat en les diferents vies del poble. 

24/04/04

Ha nascut iusf.net, la web del nostre grup

Independents Units per Sant Fost ja té un espai web propi, des del qual donarà a conèixer als internautes les activitats que el grup desenvolupa, així com informacions relatives a la seva història, les publicacions, documents rellevants i un espai de comunicació amb els actuals regidors de l'Equip de Govern i diversos membres del grup. 

3/04/2004


11-M: El dia més trist

El dia 11 de març ha estat un dia especialment dur per a la nostra democràcia. Els terroristes han comès un crim l’atrocitat del qual és impossible de descriure: el nombre de morts i de ferits és escruixidor, una mostra més de la irracionalitat que nia en el comportament d’aquests indesitjables. Des d’Independents Units per Sant Fost, grup amb una àmplia pluralitat d’idees polítiques i que habitualment només s’ocupa de qüestions relacionades amb el nostre poble,  volem manifestar el nostre rebuig absolut a l’atemptat que ha tingut lloc a Madrid. Cap idea no justifica l’assassinat vil d’innocents, la destrucció de famílies senceres i l’amputació traumàtica d’altres. Cap idea no justifica que un nen es quedi sense pares o que un matrimoni perdi els seus fills. Cap idea no justifica la brutal supressió de la llibertat per part d’uns individus sense codi moral, sense respecte pel que significa la vida humana. Per això ens sentim més que mai solidaris amb el poble de Madrid, per totes les persones que han patit aquesta barbàrie i que encara no han reaccionat davant la magnitud de la tragèdia. Des d’Independents Units per Sant Fost manifestem la nostra aposta convençuda per la pau i per la convivència, per la llibertat i el progrés sense la interferència dels criminals. Apostem per la unitat entre les diferents forces polítiques democràtiques, amb l’objectiu de desactivar la pretensió perversa dels terroristes de trencar en mil bocins la nostra llibertat. Fem un front comú davant els qui, des del seu integrisme excloent (vingui d’on vingui), només entenen el llenguatge de les bombes, la sang i la mort.  

03/04/2004

La història es repeteix: Pere Camprubí (PSC-PSOE) relega Josep Morales al tercer lloc

La història s’ha tornat a repetir i Pere Camprubí, comissari polític del PSC provinent de Barcelona i sense cap relació amb Sant Fost –tret de la política, caracteritzada per les males arts i l’atac constant a l’Equip de Govern i, més concretament, al nostre Alcalde Joan Gassó- s’ha tornat a convertir en el portaveu del PSC en els Plens Municipals, defenestrant el seu cap de llista, Josep Morales, i enviant-lo al tercer lloc. Des d’Independents Units per Sant Fost, l’única força política que treballa pel nostre poble des del nostre poble i sense dependències foranes, sempre hem criticat aquestes formes destructives de fer política, basades en la desqualificació continuada de l’adversari i la manca de propostes en positiu. El lema de Camprubí és “Tot s’hi val”, ja que per a ell totes les formes de desgastar l’adversari són lícites, fins i tot la possessió d’una llista de distribució des de la qual va bombardejant amb correus electrònics en els quals inclou tota mena de crítiques que sempre van en el mateix sentit. I ara gosa discutir la legitimitat de Morales com a cap de llista i el substitueix sense cap mena de recança, oblidant que els votants que va tenir el PSC van apostar per una llista encapçalada per Morales (amb el canvi de talant que això en principi suposava), no per un polític destinat a Sant Fost des del seu quarter general a Barcelona amb l’objectiu de fer mal.

I la història s’ha tornat a repetir, ja que en l’anterior legislatura es va dedicar amb totes les seves energies a defenestrar la seva anterior cap de llista, Glòria Duarte, fins aconseguir el control del partit ell sol, on feia i desfeia sense cap mirament. Ara el que esperem és que no cometi un segon frau: que vulgui retornar el càrrec de portaveu a Josep Morales quan faltin pocs mesos per a les eleccions per poder tenir candidat. Afortunadament, el poble de Sant Fost és intel·ligent i sap distingir un equip seriós i treballador com és IUSF dels manipuladors de sempre.

03/04/2004

 

Dia Internacional de la Dona

Des de la creació de la Regidoria de la Dona i Igualtat en la passada legislatura s’ha avançat molt en la conscienciació de la població sobre la necessitat de treballar més en qüestions relatives als drets de les dones en general i a temes realment preocupants com la violència de gènere. La commemoració per segon any consecutiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març), amb tot un seguit d’actes, és una oportunitat per reflexionar sobre aquesta situació a través de la participació i la implicació ciutadana. 

03/04/2004

 

Ciutadà i ciutadana de Sant Fost: pots participar-hi!

Independents Units per Sant Fost obre la seva bústia de correu electrònic per a tots aquells que vulguin fer-nos arribar els seus suggeriments i les seves consultes.

 

 

 

 

 

 

 

Actualitzat el 28/01/2005


© 2004-2005 IUSF, Sant Fost de Campsentelles (Catalunya-Espanya)